Investment management

Rockfield biedt op maat gemaakte beleggingsoplossingen voor institutionele investeerders, waarbij ESG-doelstellingen worden geïntegreerd om duurzame rendementen te realiseren.

Onze kracht

Met meer dan €1 miljard aan beheerd vermogen leveren wij strategieën die waarde creëren en een positieve sociale impact hebben. Ons team combineert marktkennis met innovatieve oplossingen om duurzame groei en rendement te realiseren.

€ 1 miljard AuM

€ 700 miljoen Equity

5.000 woningen

Investeringsstrategieën

Wij bieden een breed scala aan vastgoed strategieën in stedelijke gebieden in Europa om aan de verschillende behoeften van onze partners te voldoen. Van stabiele kasstromen tot waarde creatie via renovaties en ontwikkeling, onze strategieën zijn gericht op het leveren van waarde in diverse markten.

  1. Core
    Onze hoogwaardige vastgoedportefeuille wordt beheerd volgens een langetermijninvesteringsstrategie in de grootste en meest liquide markten van Europa. We streven naar stabiele kasstromen met een laag risico door gebruik te maken van een kapitaalstructuur met weinig tot geen externe financiering.
  2. Core Plus
    We bieden stabiele kasstromen met operationeel opwaarts potentieel. Door beperkte kapitaalinvesteringen optimaliseren we het rendement van onze vastgoedactiva.
  3. Value Add
    Onder andere gericht op vastgoedprojecten op goede locaties die behoefte hebben aan renovaties of operationele verbeteringen om waarde te creëren of bijvoorbeeld het uitponden van projecten.
  4. Development
    Ontwikkeling van hoogwaardige studenten- en residentiële vastgoedprojecten of gebiedsontwikkelingen.

Partner in op maat gemaakte investeringsstrategieën

We combineren we robuuste financiële prestaties met een sterke focus op de verschillende elementen van ESG. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor investeerders die zowel waarde als verantwoorde groei nastreven.

Onze aanpak in investment management kenmerkt zich door:

  • Volledige integratie: Dankzij onze uitgebreide expertise in zowel vastgoedontwikkeling als vastgoedbeheer, integreren we alle aspecten van residentiële vastgoedinvesteringen naadloos in onze vastgoedprojecten. Dit verhoogt de waarde en efficiëntie van onze investeringen.
  • Op maat gemaakte strategieën: Wij bieden investeringsoplossingen die nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke doelen en risicoprofielen van elke belegger, omdat we geloven dat maatwerk de sleutel is tot succes.
  • Duurzame groei: Onze investeringen richten zich op hoogwaardige, duurzame projecten die niet alleen financieel rendement opleveren, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de samenleving (Duurzaamheidsinformatie).
  • Processen: onze processen zijn robuust en betrouwbaar, zoals elk jaar bevestigd door onze ISAE 3402 type II certificering, wat ons commitment aan kwaliteit en betrouwbaarheid onderstreept.

Bij Rockfield streven we ernaar om met elke investering niet alleen financieel rendement, maar ook maatschappelijke waarde te creëren

Juan Acosta (Chief Investment Officer)

Beleggingsfondsen

Rockfield biedt een divers scala aan beleggingsfondsen die inspelen op de uiteenlopende wensen en doelen van institutionele beleggers. Met een sterke focus op duurzame en maatschappelijk verantwoorde investeringen, bieden wij drie onderscheidende fondsen die elk hun eigen unieke voordelen en strategieën hebben.

  1. Dutch Student and Young Professional Housing Fund (DSYPH)
    Dit closed end fonds richt zich op investeringen in studentenhuisvesting en woonruimte voor young professionals in dynamische stedelijke gebieden. DSYPH legt de nadruk op duurzaamheid en sociale impact, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor beleggers die willen bijdragen aan het creëren van hoogwaardige woningen voor de volgende generatie stedelingen.
  2. Dutch Urban Living Venture (DULV)
    DULV is een open end  fonds ontwikkeld voor investeerders met een focus op duurzame woonprojecten in bruisende stedelijke omgevingen in Nederland. Dit open-ended fonds biedt zowel flexibiliteit als groeipotentieel, met voortdurende aanpassingen aan maatschappelijke trends en stedelijke behoeften. DULV streeft naar duurzame groei en een positieve impact op de stedelijke ontwikkeling.
  3. Impact Ventures
    Voor beleggers die maatwerk vereisen, bieden onze separate accounts de mogelijkheid om investeringsstrategieën te ontwikkelen die perfect aansluiten bij hun specifieke doelen en risicoprofielen. Deze op maat gemaakte benadering geeft investeerders volledige controle over hun portefeuille, met toegang tot ons uitgebreide netwerk en diepgaande marktkennis.

Elk van deze fondsen is ontworpen om institutionele beleggers te helpen niet alleen financiële rendementen te realiseren, maar ook om een blijvende, positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu.

Contact