Little Manhattan

  • 590 studenten appartementen & 279 appartementen
  • 4 commerciële ruimtes
  • The Cohesion en Stunest woonconcept
  • Eigen ontwikkeling
  • Fonds DSYPH

Locatie en Gebied

Little Manhattan ligt direct naast Station Lelylaan, een van de belangrijkste OV-knooppunten van Amsterdam. Dit gebied ondergaat momenteel een grootschalige transformatie door de gemeente en NS, met verbeterde verkeersstromen en een upgrade van het station zelf. De locatie biedt uitstekende verbindingen via trein, metro, bus en tram, en is daarnaast goed bereikbaar per fiets en auto. Dankzij deze ligging bevinden bewoners zich binnen enkele minuten in het centrum of in recreatiegebieden zoals het Rembrandtpark en Sloterpark. Little Manhattan vormt een van de baanbrekende woningbouwontwikkelingen die het stationsgebied Amsterdam Lelylaan helpt te transformeren van een geïsoleerd infrastructuurknooppunt naar een levendige en veilige bestemming voor wonen en werken.

Woningen

Het gebouw is samengesteld rond een binnenplaats, het bestaat uit twee torens met in totaal 869 woningen, verdeeld over 590 studentenstudio’s en 279 woningen voor young professionals. De studentenwoningen  variëren van 25 tot 41 m² en zijn voorzien van een eigen keuken, badkamer en toilet. De woningen voor young professionals, met een gemiddelde grootte van 41 m², zijn perfect afgestemd op starters die een moderne en comfortabele woonruimte zoeken. De woningen voor young professionals zijn ontworpen voor starters op de woningmarkt die behoefte hebben aan goed ingedeelde studio’s en tweekamerappartementen. Alle woningen worden instapklaar opgeleverd met moderne keukens, luxe badkamers en hoogwaardige vloer- en raambekleding, en de hogere verdiepingen bieden een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Duurzaamheid

Het project zet hoog in op duurzaamheid, met energiezuinige voorzieningen zoals hoogwaardige isolatie en WTW systeem, wat bijdraagt aan een lage energierekening en een verkleinde ecologische voetafdruk. De woningen maken gebruik van stadswarmte, een milieuvriendelijke manier van verwarmen die de CO2-uitstoot verlaagt. Bovendien zijn er oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar, wat perfect aansluit bij de duurzame mobiliteitsambities van de stad Amsterdam.

Woonconcept

Het woonconcept van Little Manhattan van The Cohesion, richt zich sterk op het creëren van een community-gevoel. Voor de 279 woningen voor young professionals zijn er maar liefst negen gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar, waaronder een sportschool, bioscoop, werkplekken, studieruimtes en ontmoetingsruimtes. De studentenwoningen, geëxploiteerd door partner DUWO. Het gedeelde dakterras, dat de twee torens met elkaar verbindt, biedt een ideale plek om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Dit maakt Little Manhattan tot een levendige woonomgeving, waar bewoners niet alleen een woning vinden, maar ook een sociale community. Naast de woonruimtes zijn er vier commerciële ruimtes ontwikkeld, waaronder restaurants, wat de levendigheid van het gebied verder versterkt.

Opgeleverd: juli 2017
Gebouwd door: Smits Bouwbedrijf
Ontwikkeld door: Rockfield Real Estate
Partner: DUWO
Architect: Studio Ninedots