Highnote

  • 157 appartementen
  • The Cohesion & FRIENDS woonconcept
  • Turnkey aankoop
  • Fonds DULV

Locatie en Gebied

Het appartementencomplex, bestaande uit 19 verdiepingen en een commerciële plint van circa 1000m2, biedt ruimte aan 157 huurwoningen en 236 huurders. Daarvan zijn 66 woningen uitgevoerd in het FRIENDS -concept en 48 middenhuur woningen. Highnote beantwoordt hiermee aan de grote vraag naar betaalbaar en centrum stedelijk wonen voor starters en biedt met haar levendige plintfunctie en buitenruimten een inspirerende en sociale plek voor haar bewoners en bezoekers aan de stad. Met het realiseren van 66 FRIENDS -woningen speelt Highnote in op de woonwensen van starters op de woningmarkt in Almere. In dit concept wordt de woning en daarmee de huurprijs gedeeld, waardoor het voor starters mogelijk wordt om op A-locaties in steden te wonen. Ook zijn er verschillende semi publieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). Wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier op vloeiende wijze in elkaar over. Highnote zit in hartje centrum, op 5 minuten loopafstand van Almere Centraal. Er zitten in Almere centrum ongeveer 400 winkels en restaurantjes die binnen handbereik zitten van Highnote.

Woningen

Highnote biedt drie verschillende types woningen om aan diverse woonbehoeften te voldoen: 61 éénkamerappartementen, 66 FRIENDS-woningen en 30 studio’s, variërend van 46 m² tot 106 m². Deze woningen zijn ideaal voor woningdelers, stellen en individuen, die op zoek zijn naar een comfortabele en moderne leefomgeving. Highnote was de eerste locatie waar we de innovatieve matchingtool introduceerden. Deze tool helpt bewoners die graag samen willen wonen maar nog geen huisgenoot hebben, door hen te matchen met een geschikte medebewoner. Dit bevordert niet alleen het samenwonen, maar ook het opbouwen van nieuwe vriendschappen en gemeenschappen. Elke woning bij Highnote is ruim en efficiënt ingedeeld, met voldoende ruimte om je even terug te trekken of in de gemeenschappelijke ruimtes te zitten. Daarnaast beschikt elke woning over een balkon, waar de huurders kunnen ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het Highnote-project. Het gebouw voldoet aan strikte energieprestatienormen en maakt gebruik van moderne, energiezuinige installaties. De gevels zijn uitgevoerd met geavanceerde beglazingssystemen en isolatiematerialen die bijdragen aan een lager energieverbruik. Ook de groene tuinen met waterretentie systemen zijn een waardevol aspect, deze systemen vangen regenwater op, houden het vast, en geven het langzaam vrij, wat kan bijdragen aan het verminderen van wateroverlast en het ontlasten van het stedelijke rioolsysteem.

Woonconcept

Highnote is ontwikkeld met een woonconcept gericht op jongere bewoners, waaronder studenten, starters en young professionals. Het concept is gebaseerd op het “The Cohesion” platform, dat gemeenschapsvorming en sociale interactie stimuleert. Bewoners profiteren van diverse gedeelde faciliteiten, waaronder gemeenschappelijke werkruimtes, ontspanningsruimtes en een dakterras. Deze gedeelde ruimtes zijn ontworpen om interactie tussen bewoners te bevorderen, wat de sociale cohesie in het gebouw versterkt. Dit sluit aan bij de bredere trend van co-living, waarbij collectief wonen en gedeelde voorzieningen bijdragen aan een meer verbonden en interactieve woongemeenschap.

Opgeleverd: Oktober 2023
Gebouwd door: Heddes Bouw & Ontwikkeling.
Ontwikkeld door: AM en Rockfield Real Estate
Architect: Studio Ninedots en Flux Landscape