Don Bosco

  • 429 appartementen
  • Eigen ontwikkeling
  • Fonds DULV
  • The Cohesion woonconcept
  • FRIENDS wonen

Locatie en gebied

Don Bosco is ontwikkeld volgens het concept van “The Cohesion Urban Village”; een stadsdorp als campus. De kavel van 90 x 90 meter bevat een parkeergarage voor 200 auto’s, een grote supermarkt, stadcentrum, fietsenstalling, interne expeditiestraat, 429 woningen, Co-working en andere gemeenschappelijke voorzieningen die passen bij de visie van The Cohesion coliving. Een ongekende dichtheid en mix van functies. Een stadsdorp als campus in de stad. Zo ontstaat een binnengebied met een verblijfskwaliteit over het gehele binnenterrein én worden de ontsluitingen van zowel commercieel als wonen totaal gescheiden. The Cohesion Don Bosco is maar liefst 2 keer genomineerd door The Class Foundation. In de categorie “Beste Campus” en in de categorie “Beste gemengde ontwikkeling”.

 

Unieke eigen ontwikkeling

Vijf woongebouwen en voorzieningen op één stadscampus

Woningdelen

77 FRIENDS woningen om te delen

Duurzame energie opwekking

545 zonnepanelen

Woningen

Don Bosco biedt een diversiteit aan woningen met 138 sociale huurwoningen en 291 middenhuurwoningen, inclusief 77 FRIENDS-woningen. Deze bestaan uit studio’s, 1-kamer- en 2-kamerappartementen met ensuite badkamers, ideaal voor vrienden, stellen en individuen. FRIENDS-woningen zijn ontworpen voor het delen van appartementen, waarbij elke bewoner een eigen slaapkamer en badkamer heeft, en gemeenschappelijke ruimtes deelt. De campus biedt vijf gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners zich kunnen ontwikkelen en hun sociale contacten kunnen uitbreiden, wat bijdraagt aan een dynamische en verbonden gemeenschap.

Duurzaamheid

Don Bosco zet hoog in op duurzaamheid met 545 zonnepanelen die groene energie opwekken en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. De gebouwen hebben hoogwaardige isolatie met Rc-waarden van 4,50 m²K/W voor gevels en vloeren en 6,00 m²K/W voor daken, plus HR++ glas (U-waarde 1,10 W/m²K), wat energieverbruik minimaliseert. Het project gebruikt stadswarmte, voornamelijk afkomstig van restwarmte van elektriciteitscentrales, afvalverbranding, en in de toekomst mogelijk van geothermie, aquathermie, en restwarmte uit datacenters, wat bijdraagt aan een duurzamere energievoorziening.

Woonconcept

Don Bosco biedt jonge werkenden een moderne woonomgeving met instapklare woningen voorzien van hoogwaardige vloeren, stijlvolle gordijnen en een prachtige keuken. De campus is ontworpen als een community living concept, waar bewoners elkaar ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen.

De vijf gebouwen van Don Bosco beschikken over vijf verschillende gemeenschappelijke ruimtes: een coworking space, gym, spinning-, yoga-, game- en studieruimte. Deze ruimtes zijn speciaal ontworpen voor sport, mentale gezondheid en om te verbinden met je buren. Daarnaast biedt de campus een binnentuin, wasruimte, slimme pakketboxen en een community manager op locatie voor ondersteuning en organisatie van activiteiten.

 

Opgeleverd: april/mei 2020
Gebouwd door: Smits bouwbedrijf
Ontwikkeld door: Rockfield Real Estate
Architect: Studio Ninedots