Fibonacci

  • 49 sociale huurwoningen en 194 midden huurwoningen
  • 28 parkeerplekken
  • The Cohesion woonconcept
  • Turnkey aankoop
  • Fonds DULV

Locatie en Gebied

Fibonacci is gesitueerd in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, een gebied dat een opmerkelijke metamorfose heeft ondergaan. Het is getransformeerd van een voormalig (haven)industriegebied naar een levendige gemeenschap waar wonen, werken, horeca en voorzieningen hand in hand gaan. Het behoud van het industriële karakter, zelfs na uitgebreide renovaties en nieuwbouw, getuigt van een respectvolle benadering van gebiedsontwikkeling. Fibonacci weerspiegelt de rijke historie van Zeeburg en het Oostelijk Havengebied.

Locatie

Middenhuur in het Centrum - Amsterdam

Daktuinen

Bergen 200m3 regenwater voor de daktuinplanten

Duurzaam

EPC van 0,15 en een GPR-gebouwscore van 8.

Woningen

Fibonacci biedt een mix van 49 sociale huurwoningen en 194 midden huurwoningen, bestaande uit 124 tweekamerappartementen en 70 studio’s, verdeeld over de 2e tot en met de 17e verdieping. Dit is een unieke samenwerking met woningbouwcorporatie Stadgenoot, die 49 sociale huurwoningen exploiteert in hetzelfde gebouw.  Met 15 verschillende appartementstypes biedt het project een diversiteit aan woonopties, afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de doelgroep. Elke woning is zo ontworpen dat er een balans is tussen privacy en gemeenschapszin, met ruimtes die zowel comfort als functionaliteit benadrukken. Deze samenwerking beoogt 243 betaalbare huurappartementen te introduceren, een belangrijke bijdrage aan de woningbouwdoelstellingen van Amsterdam. De woningen vormen een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan stadsdeel Oost.

Duurzaamheid

De constructie van Fibonacci door de toepassing van prefabricage, wat niet alleen milieuvoordelen oplevert, maar ook de bouwtijd aanzienlijk verkort naar schatting 2,5 jaar. Deze aanpak omvat de preproductie van cruciale elementen, zoals de hoofddraagconstructie, vloeren, buitengevels en interieurcomponenten, waaronder badkamers en keukens. Wonen in Fibonacci betekent ook duurzaam leven. De woningen worden opgeleverd met een EPC van 0,15 en een GPR-gebouwscore van 8. Het gebouw is uitgerust met een eigen WKO-installatie, waarop de individuele woningen zijn aangesloten. Bovendien worden de groene daktuinen onder andere benut voor het bergen van 200 m³ water, waarmee de beplanting wordt geïrrigeerd.

Woonconcept

In de ontwikkeling van Fibonacci is veel aandacht besteed aan de leefomgeving van de toekomstige bewoners. Het project combineert een duurzame leefomgeving met een community living concept, waarbij betaalbare huisvesting voor onder andere young professionals in Amsterdam centraal staat. Wonen in Fibonacci staat gelijk aan de behoefte aan stedelijk wonen, met een groene touch. De appartementen worden hoogwaardig en volledig afgewerkt met vloer-, wand- en raambekleding opgeleverd en richten zich op gastvrijheid, service en community. Voorzieningen in het woongebouw, zoals een gym, co-werkruimte en deelitems voor bewoners, stimuleren de participatie tussen huurders onderling en met de directe omgeving. Met deze kenmerkende gastvrijheid en de programmering van sociale evenementen levert het woonconcept The Cohesion een bijdrage aan de verdere groei en ontwikkeling van het Oostelijk Havengebied.

Opgeleverd: Q2 2024
Gebouwd door: VORM 2050
Ontwikkeld door: Rockfield Real Estate en VORM
Partner: Stadgenoot
Architect: Diederendirrix, Groosman architecten