Lighthouse

  • 333 appartementen
  • Turnkey aankoop
  • Impact Venture
  • Oplevering Q3 2025

Locatie en Gebied

Lighthouse Tower verrijst in de bruisende wijk Strijp-S, een voormalige industriële zone in Eindhoven die de afgelopen jaren is getransformeerd tot een levendige hotspot voor creatieve industrieën, innovatie, en moderne stedelijke ontwikkeling. Strijp-S staat bekend om zijn mix van industriële architectuur en moderne hoogbouw, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel bewoners als bezoekers. De Lighthouse Tower, met zijn 109 meter hoogte, wordt een markant herkenningspunt in dit dynamische stadsdeel. Het ontwerp van de toren, verzorgd door Zwarte Hond architecten, sluit naadloos aan bij de omliggende hoogbouw en versterkt het stedelijke karakter van de omgeving.

Woningen

Lighthouse biedt plaats aan 333 duurzame huurappartementen. De woonoppervlaktes variëren van 40 m² tot circa 126 m², wat een gevarieerd aanbod creëert voor verschillende doelgroepen, van starters tot kleinere huishoudens, van studio’s tot penthouses. De appartementen zullen voldoen aan de hedendaagse woonwensen, met oog voor comfort en functionaliteit. De gevel wordt bekleed met met lichtgrijze en witte bakstenen, goudgele aluminium kozijnen en horizontale banden van witte beton.

Duurzaamheid

Een duurzaam gebouw met een hoog wooncomfort voor de bewoners van Lighthouse staat bij ons centraal. Het gebouw draagt bij aan een CO2 reductie, een hoge energielabel van gemiddeld minimaal A++ en een BENG -14% score. Aan de buitenkant is dit zichtbaar aan de volledige gemetselde buitengevel en aluminium kozijnen die nagenoeg geen onderhoud vergen en generaties lang mee zullen gaan. Aan de binnenzijde is dit merkbaar aan de efficiënte energievoorziening die hun oorsprong vinden uit duurzame en lokale bronnen. In de winter zorgen de vloeren voor warmte en in de zomer zorgen dezelfde vloeren voor koeling. De ventilatievoorziening wordt CO2 gestuurd en door warmteterugwinning wordt er zuinig met energie omgegaan. In de ramen wordt triple (3-laags) glas toegepast wat zorgt voor extra isolatie en bescherming tegen geluid van buitenaf. Ook zijn deze ramen voorzien van warmtewerend glas wat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk zonnestraling buiten de deur blijft gedurende warme zomerperiodes. Tot slot worden er waterbesparende maatregelen en LED-verlichting met aanwezigheidssensoren in de algemene ruimte toegepast die ook bijdragen aan een energiezuinig en duurzaam gebouw.

Oplevering: Q3 2024
Gebouwd door: SDK
Ontwikkeld door: SDK Vastgoed en Rockfield Real Estate
Architect: De Zwarte Hond