Nieuwdok Amsterdam

  • 380 studenten appartementen
  • 1 commerciële ruimte
  • Eigen ontwikkeling
  • Fonds DSYPH

Locatie en Gebied

Nieuwdok bevindt zich op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, een voormalig industrieterrein dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een creatieve en bruisende stadswijk. Het gebied staat bekend om zijn rauwe, industriële karakter en is een levendige mix van wonen, werken en recreëren. Met zijn ligging aan het IJ biedt Nieuwdok directe toegang tot het centrum van Amsterdam via de pont en diverse busverbindingen. De transformatie van de NDSM-werf is een belangrijk onderdeel van de stedelijke herontwikkeling van Amsterdam-Noord, waarbij duurzaamheid en multifunctionaliteit centraal staan.

Woningen

Het project omvat 380 zelfstandige studentenwoningen, variërend van 21 tot 36 vierkante meter. De volledig gemeubileerde woningen zijn ontworpen voor efficiënt ruimtegebruik en voorzien van moderne gemakken. Studenten hebben daarnaast toegang tot gedeelde faciliteiten, zoals fietsenstallingen en wasruimtes, wat bijdraagt aan een praktische en comfortabele leefomgeving. De woningen zijn speciaal ontworpen voor studenten, wat terug te zien is in de praktische indeling.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een kernwaarde van het Nieuwdok-project. Het gebouw is ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en beschikt over hoogwaardige gevelisolatie en duurzame bouwmaterialen zoals baksteen en beton. Groenvoorzieningen, waaronder gevelbeplanting, dragen bij aan een aangename leefomgeving en bevorderen de ecologische duurzaamheid. Het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen voor energiezuinigheid en geluidscomfort.

 

Woonconcept

Nieuwdok biedt zelfstandige, volledig gemeubileerde studentenwoningen die worden verhuurd door partner DUWO. Het project heeft een gedeelde faciliteiten zoals fietsenstallingen en wasruimtes. Naast de studentenwoningen bevat het project een basisschool en een gymzaal, wat bijdraagt aan een levendige en multifunctionele omgeving.

 

Opgeleverd: 2016

Gebouwd door: Kondor Wessels Amsterdam

Ontwikkeld door: BMB

Architect: Moke

Operator: DUWO